Biletfest Whatsapp

Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı

Ekşi Mayalı Ekmek Yapımı

Ömer Tekgül Hakkında

Mutfak, benim çocukluğumdan bu yana en büyük tutkum. Hatta durum o kadar vahim ki, küçükken tavada deterjan pişirmeye çalıştığım zamanları hatırlıyorum.

Bu sevdamla ilgili ilk atılımıma lisede okulu bırakıp İngiltere’ye dil öğrenmek için gittiğimde, butik bir mutfakta bulaşık yıkamakla başladım. Kendimi geliştirdiğim o dönem sonrasında Türkiye’ye dönüş yaparak Halkla ilişkiler, Aşçılık ve İşletme eğitimlerimi tamamladım.

Ben Anadolu’da büyümüş birisiyim. Bazı kokular vardır insana sebepsiz bir mutluluk verir, içinizi huzur kaplar. Ekmek benim için bunlardan biridir. Çocukluğumun ekmekleri farklıydı. Hayatımızda saygın ve önemli bir yeri vardı. Tandır ekmeği, bazlama, saclarda pişirilip bütün kış boyunca hafif nemlendirildikten sonra yediğimiz yufka ekmeklerimiz vardı. Ekmeği sorgularken, çoğunu şehirlerimizde yaşarken bize musallat edilen modern hayat uğruna kaybettiğimizi fark ettim.

Bir yerde Şems-i Tebrizi’nin şu sözleri karşıma çıktı; “Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü; Her insan ölecek yaşta...”

Hikâye burada başladı. Ekmeğin en doğal halini bulmak için çıktım yola. Gerçek ekmeğin peşine düştüm. Anadolu ekmekleri, mayalar, buğdaylar, teknikler...

Sofraya giden ekmeğin taptaze ve gerçek olduğunu bilirim, gece vicdanım rahat uyurum... Yıllar önce tanıştığım, alıştığım ve vazgeçemediğim bu lezzeti şimdi güzel insanlara sunmanın gururunu yaşıyorum.

Çeşitli Çalışmalarım: Siyez, Zerun, Iza gibi Anadolu tohumları üzerine araştırmalar, eleneksel yöntem ve mayalar üzerinde çalışmalar, gastronomi ve mutfak okullarında eğitim ve AR-GE çalışmaları ve geleneksel ekmek üretimi işletme kurulumu ve danışmanlık.

İçerik:
Bu atölyede Ekşi Maya’yı, özelliklerini ve bu maya ile ekmek yapımının inceliklerini öğreniyoruz.

Kimler Katılmalı
Ekmeğe ilgi ve sevgi duyan herkes bu atölye çalışmasında yer almalı.

Eğitim Süresi
2 Gün, Toplam 8 Saat

Place of Event: Nişantaşı Üniversitesi Neotech Kampüs, Maslak

Date: 12-13 Şubat 2020 Çarşamba - 13:00-17:00

Ticket Options

No Seating Order

Sold Out



Thank You for the Great Interest

Event Organizer

GASCONFAIR


Bunlar da İlgini Çekebilir!